backgrounds

Afra

Afra Tohumu

Avesa Tohumculuk tarafından ıslah edilerek geliştirilen kırmızı sert ekmeklik buğday çeşit! “AFRA ” 2020 yılında tescil edilmiştir. Çeşitin verim potansiyeli ve kalite değerleri oldukça yüksektir. Çeşidimiz güçlü bir bitki yapısına sahip olup, geniş adaptasyon kabiliyetiyle, yatmaya dirençli ve soğuğa dayanıklıdır. Dane ve sap verimi yüksek olan çeşidimiz; sulu, taban ve yarı taban alanlarda üretimi tavsiye edilir.

Tarımsal Ve Morfolojik Özellikleri

Verim Yüksek
Başak Tipi Kılçıklı – Beyaz
 Dane Rengi Kırmızı- Sert
 Tipi Bitki Boyu (cm) 95-105
 Gelişme Tabiatı Kışlık
 Erkencilik Orta
 Kardeşlenme Yüksek
 Soğuğa Dayanıklılık Dayanıklı
 Kurağa Dayanıklılık Toleranslı
 Yatma Durumu Dayanıklı
 Islahçı Kuruluş Avesa Tohumculuk
 Tavsiye Edilen Ekim Miktarı 18-22 kg

Tavsiye Edilen Ekim Bölgeleri : Orta Anadolu, Trakya, Güney Marmara

Ekim Bölgeleri : Doğu Anadolu ve Geçit Kuşakları

Kalite Özellikleri

Hektolitre (kg/hl)  75.8 – 81.5
Protein (%) 13.8 – 14.6
 Glüten Oranı (%) 27.6 – 31.5
 Glüten İndeksi (%) 92.7 – 99.6
 Enerji Alveograf (W) 252 -312
 SDS Sedimantasyon (mİ) 56 – 69
 1000 Dane Ağırlığı (g) 35.3 – 40.9
 Un Verimi (%) 69.9
 Sertlik (PSI) 77.80
 Absorbsiyon (%) 55.6 – 62.2
Doğal epidemi koşullarında bölgenin en önemli hastalıklarından; sarı pasa toleranslı, sürme  ve rastığa dayanıklıdır. Kök ve kök boğazı çürüklüğüne töleranslıdır.

* Hastalıklarla mücadelede hastalık şiddetine bağlı olarak gerektiğinde kimyasal mücadele uygulanmalıdır.